Υψηλάντη 12, 35100 Λαμία, Τηλ: 22313 50900, Fax: 22310 52864,
e-mail: stereaellada@mou.gr
H Ευρώπη στην περιοχή μου

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2016 είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγουν για το κοινό ή προβάλλονται μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις. Στον διαδικτυακό χάρτη της Info Regio αποτυπώνονται οι εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, όπου διοργανώνονται σε 9 Περιφέρειες. Ειδικότερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνονται:

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

 

Πόλη: Θήβα

 

Ημ/νια: 7 - 30/6/2016

 

Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

 

Μετά την ολοκλήρωση του έργου της επανέκθεσης των συλλογών του, το Μουσείο Θηβών ανοίγει και πάλι τις πύλες του στις 7 Ιουνίου με επίσημη τελετή εγκαινίων (είσοδος μόνο με προσκλήσεις). Μετά την τελετή θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στην αυλή του Μουσείου, ελεύθερη στο κοινό. Έως το τέλος Ιουνίου στους χώρους του Μουσείου θα υλοποιούνται εκδηλώσεις πολιτισμού ανοιχτές στο κοινό όπως παραστάσεις, ξεναγήσεις, αναγνώσεις τραγικού λόγου, εκθέσεις κλπ. Η Επανέκθεση Προϊστορικών - Κλασικών & Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Μουσείου συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ (ΕΣΠΑ 2007-2013) ενώ το Μουσείο έχει συγχρηματοδοτηθεί από την ΕΕ (Γ' ΚΠΣ) για την επέκταση του κτιρίου, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και τη μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη των εκθέσεών του.
Κατά το χρονικό διάστημα από 08/06/16 έως 10/06/16 στο χώρο του μουσείου θα βρίσκεται αναρτημένη κάρτα/αφίσα σχετική με το παιχνίδι "Κυνήγι Θησαυρού". Σχετικές πληροφορίες στο banner που ακολουθεί ή κατεβάστε το αρχείο "Οδηγίες παιχνιδιού" .

 


Δείτε όλη την ελληνική συμμετοχή στην καμπάνια H Ευρώπη στην Περιοχή μου στο σύνδεσμο https://www.espa.gr/el/Pages/europeinmyregion.aspx